Mindfulness Training

Voor als je wilt leven vanuit innerlijke kracht.

8-Weekse Mindfulness Training (ook Online)

Herken je dat? Drukte. Piekeren. Slapeloze nachten. Je voelt het zelfs in je lichaam.

Het lijkt wel of er geen einde aan je to-do-lijstjes komt. Thuis blijf je maar bezig. Met je werkmail. De stapel wasgoed. Het regelen van oppas.

“Wat ben je ongezellig” klaagt je partner. Jij snauwt terug. Je denkt: “Tja, iemand moet het doen.” Dit is frustrerend. Straks moet je het afmaken van je lijstjes nog op je volgende to-do-lijst zetten. Het. Komt. Nooit. Af.

Voel dat je lééft, met de 8-weekse Mindfulness Training

Kijken naar de opgaande zon terwijl je naar je werk rijdt. Niet meer op de automatische piloot, maar heel bewust.

Hoe zou het zijn als je de tijd zou nemen om te genieten van je dag? Gewoon gaan zitten in je luie stoel. Proeven van je cappuccino. Wat is er lekkerder dan de geur van verse koffie?

Het voelt alsof je energie voor 10 hebt. Je krijgt zomaar alles gedaan. Zonder racen. Zonder stressen. En… zonder to-do-lijstje.

Voor het eerst in jaren. Wauw. Dus zo voelt vrijheid…

Buiten is het fris. Het regent. Maar jij zit lekker knus binnen. Je partner zegt: “Laten we dit weekend thuisblijven en helemaal niets doen.”

Het leven lacht je weer toe.

Erkenningen

Geregistreerd in het Mindfulness Register als MBSR-gevorderd trainer, onder registernummer 200642.

Ingeschreven bij het VMBN in de hoogste categorie 1 (Beroepsvereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen) onder nummer 20191331.

Als trainer opgeleid en gecertificeerd door het Centrum voor Mindfulness Amsterdam.

Gun jezelf rust in je hoofd.

Maak nu een vrijblijvende afspraak.
Bel 06-14654516 of stuur een berichtje.

CONTACTFORMULIER

Stel je eens voor

Dat je wél rust voelt in je hoofd

Dat je weer ouderwets lol in het leven hebt, en niet alleen maar nuttig bezig bent

Dat je weer ‘ja’ kunt zeggen tegen jezelf, zonder schuldgevoel tegenover je thuisfront

Dat je wél die energieke ouder bent voor je kinderen

Dat je je dromen waarmaakt, en gaat doen wat je tot nu toe steeds vooruitschoof

Dat je sterk in je schoenen staat, zodat je de uitdagingen van het leven niet langer ontloopt maar met zelfvertrouwen aangaat

Dat je wél met gemak in slaap valt, zonder dat je uren gefrustreerd ligt te woelen en piekeren

Dat je tijd overhoudt en helemaal niets hóeft te doen

Dat je eindelijk die levensgenieter bent die je altijd al wilde zijn

En ook: dat je jezelf accepteert, precies zoals je bent

Hoe kom je daar?

Als je ooit al eens met mindfulness kennis gemaakt hebt, tijdens een yoga lesje, bij een therapeut, thuis via de Mindfulness app, maar niets werkt…

Je hebt Mindfulness gepropt tussen al je andere moetjes in je drukke dag.

Of… Je kent Mindfulness nog niet. Overal om je heen kom je Mindfulness tegen, maar het zegt jou nog niets. Ook dan heb ik goed nieuws voor je: je hoeft geen enkele ervaring met Mindfulness te hebben om de voordelen direct te voelen.

Dit zijn je grootste ‘valkuilen’

Al je tijd wordt opgeslokt door anderen. Je werkt hard. Thuis doe je het huishouden, haal je boodschappen, breng je de kinderen naar sport en muziekles. Je staat altijd klaar voor je familie. En je spreek ook regelmatig af met je vrienden. Iedereen komt aan bod. Maar er blijft geen tijd over voor jezelf. En daar baal je van.

Nog een probleem: je doet je werk graag, maar je kunt de hoeveelheid taken niet meer bijhouden. De stapel wordt alleen maar groter. Overdag werk je veel te hard, maar het komt toch niet af. ’s Nachts lig je daar weer wakker van. Doodmoe word je ervan. En dat is frustrerend.

Als je jezelf wil terugvinden in deze chaos van verplichtingen en weer gelukkig wil leven, dan is mindfulness je beste keuze.

Mindfulness brengt je innerlijk in balans, ook als je leven druk blijft. Maar hoe?

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt leren

Niemand heeft piano leren spelen door erover te lezen. Dit geldt ook voor Mindfulness. Je leert Mindfulness toepassen in je dagelijkse leven, door ermee te oefenen. Onder begeleiding van een goede trainer.

De 8-weekse Mindfulness Training (online of persoonlijk) maakt je bewust van je automatische reacties op stressvolle situaties. Je leert je denkgeest kennen. Ook verken je je emoties en je fysieke sensaties. Je ervaart wat een mindful levenshouding voor jou betekent. Zo kom je weer in contact met jezelf, op een vriendelijke en niet oordelende manier. Waardoor je de uitdagingen weer aankan, die het leven voor je in petto heeft.

Je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft. Ook jij hebt te maken met werkdruk en stress, onverwachtse veranderingen in je gezin of misschien zelfs gezondheidsproblemen. Je kunt ze niet omzeilen. Ook helpt het niet om te doen alsof ze er niet zijn. Met mindfulness kun je wel voorkomen dat je eronder gaat lijden. Tijdens de achtweekse mindfulness training leer je weer te voelen dat je leeft, in plaats van te ervaren dat je geleefd wórdt.

JA, IK MELD ME AAN

De inhoud van de 8-weekse Mindfulness Training

De Mindfulness Training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. Tijdens de corona-tijd gaat deze training online door. Zodat we op veilige afstand live met elkaar oefenen. En dat is alles behalve afstandelijk.

 

Volg de Mindfulness Training in een kleine groep

Samen oefenen werkt motiverend, omdat je van én met elkaar leert en groeit. Bij mij volg je de Mindfulness Training altijd in een kleine groep, van ca. 5 tot 8 deelnemers.

 

Heeft een individuele mindfulness training je voorkeur?

Vind je het fijner om 1-op-1 gecoacht te worden maar wil je wel de originele Mindfulness achtweekse training volgen? Dat kan, kies dan voor een Individuele Mindfulness Training. Deze bevat alle aspecten van de groepstraining.

Ik geef je een individuele mindfulness training op maat, waarbij er alleen aandacht is voor jouw persoonlijk proces. We plannen de sessies wekelijks in op een moment dat jou goed uitkomt – doordeweeks of in het weekend. Ook de locatie is bespreekbaar.

De individuele training kan zelfs (deels) in de natuur of bij jou thuis plaatsvinden. Tijdens de corona-tijd volg je de individuele training online. Juist nu is het belangrijk om stil te staan bij hoe het met jou gaat. En je blik naar binnen te keren. Midden in de corona-hectiek. Want als niet nu, wanneer dan wel?

De individuele bijeenkomsten zijn 1,5 uur per sessie. Je mag kosteloos aansluiten bij een stiltedag naar keuze van een van de mindfulness groepstrainingen.

Ik begeleid je stap-voor-stap

Groepstraining of Individueel?

Welke vorm je ook kiest: deze ontdekkingsreis doe je voor jezelf. Maar ik sta je bij. Van begin tot eind.

Meditateren, oefenen én mindful yoga

Je hoeft niet te kiezen, alles zit erbij. Met vanaf de eerste bijeenkomst concrete tips die direct effect hebben.

Alles wat je dag je brengt, kun je aan

Je mindset verandert positief. Zodat de hectiek in je leven je geen energie meer kost. Je kunt het aan.

En je weer voluit lééft, niet langer overleeft

Je zorgt goed voor jezelf. En dat werkt aanstekelijk. Je familie, vrienden en collega's zijn blij met je aanwezigheid.

Bij mij volg je de originele MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction) van Jon Kabat-Zinn. Het is wetenschappelijk bewezen effectief bij stress en somberheid.

Een uitgekiend programma

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema waarmee we samen aan de slag gaan.

Ik begeleid je bij de oefeningen, motiverend maar altijd met respect voor jouw grenzen.

De ervaringen die je opdoet tijdens de oefeningen, bespreken we na. Zo sta je er in alle rust bij stil om er maximaal van te kunnen leren.

Ik zal al mijn kennis en ervaring met je delen. Je krijgt van mij handvatten zodat je Mindfulness kunt integreren in je dagelijkse leven.

Tijdens de eerste bijeenkomst krijg een werkboek met hand-outs en audio met geleide oefeningen. Ik vraag je inzet tijdens de bijeenkomsten én thuis. Dit houdt in dat je elke dag een moment vrijmaakt om mindfulness te (be)oefenen. Drie kwartier per dag is perfect om het ‘geleerde’ toe te passen. Je ervaart dan pas echt wat mindfulness je te bieden heeft.

Stel je eens voor hoe goed je je zou voelen als je jezelf elke dag een stukje meer mindful leeft? Welke effecten merk je halverwege de training? Na de 8 weken? Een halfjaar erna?

De training is voor iedereen begrijpelijk en bouwt langzaam op, zodat je vooraf geen mindfulness ervaring nodig hebt.

Doordat we wekelijks bij elkaar komen en je tussen de sessies door huiswerk opdrachten maakt, krijgt Mindfulness een vaste plek in je leven. En daar pluk jij direct de vruchten van.

En nee: je wordt niet gelijk in het diepe gegooid. Het is intensief, op een positieve manier. Met mijn programma en begeleiding sta ik je bij in je ontwikkeling. Ik ben je trainer tijdens de sessies én tussendoor. Je mag me altijd om raad vragen. Zodat Mindfulness je veel oplevert.

Mindfulness training helpt bij:

Stress, een druk leven, burn-out

Concentratieproblemen

Piekeren, slecht slapen

Somberheid, depressie, angst

(Chronische) lichamelijke pijn

Mindfulness training, ook wanneer je lekker in je vel zit

Je hoeft niet ziek te zijn of ergens last van te hebben om een Mindfulness Training te volgen. Juist als je lekker in je vel zit, kan mindfulness training je helpen contact te maken met wie je écht bent en daarmee persoonlijke groei bevorderen. Zodat je de kwaliteit van je leven vergroot.

Timing van de Mindfulness Training

Het is belangrijk om de mindfulness training op het juiste moment in je leven te volgen. Ben je op zoek naar een therapievorm bij acute problemen, zoals bijvoorbeeld ernstige psychische nood, rouwverwerking, psychose of verslaving? Besef dan dat de Mindfulness Training geen groepstherapie of praatgroep is. Je kunt beter eerst kiezen voor een individuele therapievorm, die passend is voor jouw situatie. Zodat je daarna het meeste uit je Mindfulness Training kunt halen.

Wat vraagt mindfulness training van jou?

Toewijding. Jouw toewijding bepaalt jouw succes. Dat wat je erin stopt, haal je er ook uit. Je hebt dus zelf de sleutel tot succes in handen. Meedoen aan de mindfulness training betekent zélf de uitdaging aangaan.

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt leren door te oefenen. Dit gebeurt natuurlijk voor een deel tijdens de training sessies. Daar word je geïnspireerd en ontdek je wat mindfulness inhoudt.

Maar het echte leren gebeurt thuis. Je oefent drie kwartier per dag thuis. Niemand heeft drie kwartier per dag ‘over’. Het is dan ook geen kwestie van tijd, maar wel van prioriteit.

Je kiest er bewust voor om van mindfulness een prioriteit te maken, omdat je kiest voor jezelf en je eigen welzijn. Je maakt voor de beoefening van

mindfulness bewust ruimte, in je eigen tijd. Zodat je alle voordelen van mindfulness ervaart in je eigen leven.

Trainingsdata en tijden

De volgende Mindfulness groepstraining begint op 14 mei 2024 (dinsdagavond). In Hoeven, regio Roosendaal/Breda.
Wil je precies weten wanneer de sessies plaatsvinden? Bekijk de agenda voor meer informatie.

MINDFULNESS TRAINING

(KLEINE GOEP – START IN MAART)

Sleutelbloem 7
4741 JD HOEVEN

AGENDA

MINDFULNESS TRAINING

(KLEINE GROEP – START IN MEI)

AGENDA

Jouw investering

(incl. BTW)
(excl. BTW)
(incl. BTW)
  • €1100

    Individuele training

    Eén op éen Mindfulness Training
  • INSCHRIJVEN

Wil je ook een mindful leven?

Laat het me snel weten. Voorafgaand aan de training gaan we met elkaar persoonlijk in gesprek. Je krijgt dan meer informatie over de training. Ook kun je dan in alle rust je vragen stellen. Samen bespreken we of de Mindfulness Training nu voor jou een goede, passende keuze is.

Meer weten?

Heb je vragen die je me eerst wil stellen? Je kunt me bereiken op 06-14654516. Of laat je gegevens achter via het contactformulier en dan neem ik contact met jou op.

P.S. Na de 8-weekse Mindfulness Training heb je de handvatten die je nodig hebt om je geest rustiger te maken. Hierdoor ervaar je minder stress en voel je je prettiger op alle vlakken. Ook tijdens lastige of spanningsvolle momenten. Meld je daarom nu aan.

CONTACTFORMULIER