Over Ella

Waar ben je benieuwd naar?

Jouw probleem, kan ik je helpen?

Misschien wel… Als drukbezet persoon wil je graag in balans zijn. Met je werk en als je verantwoordelijkheden. Als partner, ouder of vriend(-in). Én je wil genieten van het leven. Maar dit lukt niet altijd, of niet genoeg naar jouw zin. Je hebt alles al gedaan: trainingen, prioriteiten stellen, doelen stellen…

Je komt hier maar niet vanaf:

Je bent drukker dan ooit

Je bent niet met de dingen bezig die je energie geven

Er komt geen eind aan je to-do-lijstjes

Je hebt de neiging om maar door te blijven gaan

Je voelt je vaak gestresst

Je krijgt lichamelijke klachten of slaapproblemen

Je hoofd draait overuren

Je bent niet de enige

Voor veel mensen zijn dit herkenbare problemen. Het leven gaat in een hoog tempo. Even stoppen is geen optie.
Die drukte geeft veel stress. Genieten van het leven is niet meer vanzelfsprekend. Soms voelt het zelfs als overleven.

Mijn naam is Ella – mindfulness trainer en lifecoach.

In de eerste plaats ben ik een ervaringsdeskundige. Trauma. Verdriet. Rouw. Depressie. Slapeloosheid. Drukte. Hectiek. Burn-out. Stuk voor stuk bekende thema’s uit mijn leven.

Mindfulness heeft mijn leven in balans gebracht. En dat op het moment dat balans juist heel ver te zoeken was. Het was geen quick fix, maar een bewuste keuze. Elke dag weer. En dat is het nog steeds.

Ik geniet weer volop van het leven. Ook van kleine momenten. Mindfulness geeft me handvatten om de uitdagingen die het leven voor me in petto heeft aan te gaan.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Als je al trainingen of coaching sessies hebt gevolgd en je merkt geen verschil… Wat doe je dan? Opgeven en weer doorgaan op de automatische piloot?
Niet doen.

Het kost je veel energie en je raakt erdoor gefrustreerd omdat je niet meer kan genieten van de mooie dingen in je leven. Terwijl als je even stopt met doorgaan, creëer je weer ademruimte voor jezelf. Het enige is dat jij niet weet hoe je de rust hiervoor moet vinden.

Als je die innerlijke rust zoekt, dan zijn mindfulness en life coaching een stap in de goede richting. Juist als je het even niet meer weet. Je krijgt handvatten die je nodig hebt om je geest rustiger te maken. Hierdoor ervaar je minder stress en voel je je prettiger op alle vlakken. Je blijft in balans. Ook tijdens lastige of spanningsvolle momenten.

Kan ik je daarbij helpen?

Ja.

Iedereen wil gelukkig zijn. Van jezelf je prioriteit maken en genieten van het leven.

Met mindfulness in je leven, leef je in het hier en nu. Het klinkt simpel, maar het valt in de praktijk niet mee. Het goede nieuws is: mindfulness is een vaardigheid die je kunt leren.

Erkenningen

Ingeschreven bij het VMBN in de hoogste categorie (Beroepsvereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen) onder nummer 20191331.

Als trainer opgeleid en gecertificeerd door het Centrum voor Mindfulness Amsterdam.

Ik ga je helpen om mindfulness te integreren in je leven zodat je:

Beter met stress leert omgaan

Meer ruimte in je hoofd krijgt

Beter voor jezelf gaat zorgen

Even voorstellen

Ik ben Ella Witzier, trotse moeder van Matt en Siara en gelukkig getrouwd met Bas. Mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk door met mijn gezin, familie en vrienden. Quality time met de mensen die me lief zijn, dat is heel belangrijk voor mij. Juist de simpele momenten maken me gelukkig. Zoals een rondje fietsen en een ijsje eten in de zon. Of lekker thuis koken voor vrienden.

Ik ben geboeid door het leven van de mensen om me heen. Ik hou van mensen en geef oprecht om hun welzijn. Zowel op privé als zakelijk gebied: ik maak daarin geen onderscheid.

 

Mijn werkervaring

Ruim 15 jaar heb ik gewerkt in de bankensector. Ik heb verschillende commerciële functies gehad, altijd in het teken van direct klantencontact. Het werken met klanten geeft me zoveel energie. Deze zakelijke klantbediening is natuurlijk iets heel anders dan het mindfulness trainerschap of life coaching. Maar mijn intentie waarmee ik werk is altijd hetzelfde.

 

Mijn drive

Mensen met wie ik werk voelen zich gezien en gehoord. Zij merken dat ik aandachtig luister en dat ze bij mij terecht kunnen met hun verhaal. Ik ben een gelijkwaardige gesprekspartner die het beste met ze voor heeft.

 

Mijn achtergrond

Terugkijkend op mijn leven: de route die ik heb afgelegd was hobbelig, maar de bestemming bleek prachtig. Ik ben precies waar ik wil zijn.

Eén van mijn levensmotto’s is een quote van Deepak Chopra: “All great changes are preceded by chaos”. Ook ik diepe dalen gekend. Al die gebeurtenissen hebben me gebracht naar waar ik nu ben. En daar ben ik dankbaar voor.

Ik ben geboren in voormalig Joegoslavië, waar ik een zorgeloze jeugd heb gekend. Tot de Balkan-oorlog in de jaren ’90 uitbrak. Toen ben ik gevlucht. Sindsdien woon ik in Nederland. Het was natuurlijk geen makkelijke tijd, vluchten en opnieuw beginnen. Maar ik vond mijn weg. En Nederland werd mijn nieuwe thuis.

Ondanks het veilige leven dat ik in Nederland leid, heb ik ook hier heftige tijden gekend. Van slapeloze nachten tijdens de babyjaren van onze kinderen tot rouw om het verlies van een dierbare, een burn-out, ernstige ziekte en depressie in de familie, chronische stress, piekeren en zorgen. De grote uitdagingen van mijn leven bleken de meest waardevolle lessen te bevatten.

 

Mijn mentoren

Dat ik nu ben waar ik ben, heb ik te danken aan veel wijze mensen om me heen.

Mijn vele trainers trainers, met speciale waardering voor Rob Brandsma van het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, Rachporn Sangkasaad Taal van mijn opleiding Somatic Experiencing bij Bodymind Opleidingen, Astrid Hart van mijn opleiding Familieopstellingen en Joke ElZiam Nootebos van mijn opleiding tot Healer-Reader-Coach bij het Elohim Centre.

Mijn stilte retraite begeleiders, met hartelijke dank aan Frits Koster, Joost van den Heuvel Rijnders, Riet Aarsse en Robbert van Bruggen.

Mijn vele inspiratoren, waaronder Eckhart Tolle, Richard Schwartz, Gary Zukav, Olof Smit en Pamela Kribbe.

En vooral van mijn eigen fijne life coach Marga van den Berk van SimpeL-MaR.

Zoals je ziet, ook ik heb mijn weg niet alleen afgelegd. Al deze mensen hebben me geïnspireerd om een betere versie van mezelf te ontdekken. Verassend genoeg lukte dit me pas toen ik de huidige versie van mezelf liefdevol accepteerde. Alles wat ik van mijn leven en mijn leraren heb geleerd, wil ik met je delen tijdens mindfulness trainingen en coaching sessies.

 

En toen kwam mindfulness in mijn leven

Ik kwam in aanraking met meditatie tijdens een stilte retraite bij Robbert van Bruggen. Dit was nog voordat ik mindfulness had ontdekt. De retraite kwam op het juiste moment en heeft me uit mijn burn-out getild. Zo kwam mindfulness op mijn pad.

Daarna volgde ik de 8-weekse mindfulness training. Dit was het beste cadeau dat ik ooit aan mezelf heb gegeven. De mindfulness training heeft in mij een dieper bewustzijn aangewakkerd. Daarmee heb ik het proces, waar ik aan begonnen was tijdens die eerste retraite, kunnen afronden. De burn-out heb ik achter me gelaten, samen met veel andere klachten en problemen. Ik heb er innerlijke rust en groei voor terug gekregen. Dit heeft me zo enthousiast gemaakt, dat ik vastbesloten was om ook Mindfulness Trainer en life coach te worden en anderen te inspireren.

Maar dat is niet alles. Als je mij als trainer of coach kiest, krijg je ook inzichten op het gebied van Somatic Experiencing (lichaamsbewuste trauma therapie) en Familieopstellingen. En als je nieuwsgierig bent ook op het spirituele vlak: via energetisch werk.

 

De wereld waarin we leven is rumoerig genoeg. Het is belangrijk om thuis te komen bij jezelf. Ik help je graag op weg.

 

Lieve groet, Ella